Criza lipsei de adăpost rezolvată de o imprimantă 3D uriaşă, care “scoate” case de 4000 de dolari

0
909

Imprimantele 3D au început să revoluţioneze medicina de ceva vreme şi acum vor modifica şi modul în care ne raportăm la imobiliare. Compania New Story a început să imprime 3D locuinţe, folosind o uriaşă imprimantă tridimensională. Cât costă o casă de gen? Doar 4000 de dolari!

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

1.2 miliarde de persoane de pe Terra vieţuiesc fără o locuinţă adecvată necesităţilor lor. În cadrul conferinţelor SXSW a fost prezentat sistemul pe care îl vedeţi aici, realizat de către un startup din Austin şi având rolul de a imprima locuinţe 3D compacte şi accesibile. Firma ICON a creat o metodă de a realiza o casă de 60 de metri pătraţi din ciment în doar 12, până la 24 de ore.

Timpul este net mai mic decât cel aferent unei construcţii clasice. Imaginaţi-vă numai cât durează să puneţi fundaţia şi să faceţi finisajele. ICON colaborează cu New Story, o organizaţie non profit, care îi ajută pe cei din zonele defavorizate. Au construit locuinţe în Haiti, El Salvador sau Bolivia până acum. Prima locuinţă scoasă la imprimantă 3D a fost deja prezentată în Austin.

În mod inedit unul dintre fondatorii ICON va folosi casa ca birou personal, pentru a vedea cât de practică este. Folosind imprimanta Vulcan, ICON poate imprima o casă întreagă la suma de 10.000 de dolari deocamdată, dar în varianta finală se va ajunge la 4000 de dolari. E mult mai ieftină decât o locuinţă americană clasică, chiar de 10 sau 20 de ori.

Iar 60 de metri pătraţi sună genial, în condiţiile în care în Bucureşti toate garsonierele vândute la 34.000 de euro de abia sar de 30 de metri pătraţi. Locuinţa imprimată are dormitor, sufragerie, baie şi chiar şi o mică terasă. Cimentul este deocamdată materialul de bază, dar se caută şi alte materiale. S-a pus accent şi pe izolarea termică şi rezistenţa la intemperii.