Costumul robotizat pentru persoanele cu probleme de deplasare costa 1500 de euro pe luna

0
1079

Exista acum o noua speranta pentru cei batrani sau persoanele cu handicap locomotor, care se vor putea deplasa cu ajutorul unui costum robotizat ce poarta numele de HAL (hybrid assistive limb). Acesta “citeste” semnalele transmise de creier catre membre si le directioneaza cu ajutorul componentelor costumului.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Veti putea inchiria un HAL, deocamdata doar in Japonia la pretul de 1500 de euro pe luna incepand cu aceasta saptamana. Sistemul computerizat cantareste 10 kilograme si foloseste o baterie, el aflandu-se atasat la mijlocul persoanei care-l utilizeaza. Cyberdyne este compania din Tokyo care produce aceste costume, pregatindu-le pentru a deveni produse de masa.

HAL este disponibil in 3 variante de marime: mic, mediu si mare, avand si o versiune cu un singur membru inferior, care va sosi la un pret mai scazut. Produsul este destinat doar uzului comercial si nu poate fi cumparat, ci doar inchiriat, iar de mentionat este faptul ca Cyberdyne a refuzat colaborarea cu armata, care ar fi dorit sa utilizeze costumul in scopuri militare.

Sursa