Controllerele de PS4 vor funcționa și pe Playstation 5, dar nu și la jocurile noi

0
9288

Sony continuă să ofere detalii despre viitoarea sa consolă, Playstation 5 și cea mai nouă veste are de-a face cu perifericele. Sony a răspuns la o întrebare a unui fan legată de suportul pentru controllere și a clarificat situația.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Aflăm că toate perifericele certificate drept funcționale și compatibile cu Playstation 4 vor fi suportate și pe Playstation 5. E vorba despre volane de gaming, arcade stick-uri și manete pentru simulatoarele de zbor spre exemplu. Controllerele PS Move și Playstation VR Aim sunt și ele incluse, dar în cazul lui DualShock 4, el va funcționa doar cu jocurile de PS4 jucate pe PS5. Nu va fi compatibil cu jocurile noi de PS5.

Căștile Platinum și Gold Wireless alături de alte headseturi third party care se conectează via USB sau jack audio și vor fi la rândul lor compatibile cu PS5. Sony recomandă totuși să îi întrebați pe producătorii fiecărui dispozitiv în ce măsură este compatibil respectivul controller, cască, stick și altele.

Va reamintesc că Playstation 5 ar urmă să vina la iarnă, cu un preț de aproximativ 399 de euro, dacă ne luăm după scăpările de pe Amazon. Recent am aflat că designul său ar fi customizabil, iar plăcile laterale ar fi interschimbabile.