Constructorii auto primesc permisiunea de a-și testa vehiculele autonome pe străzile din Germania

0
1107

SUA este la ora actuală centrul dezvoltării de vehicule autonome, dar în curând locații precum California și Michigan vor fi scoase de pe lista regiunilor în care companiile au dreptul de a testa și dezvolta tehnologii de șofat autonom. Nu este totuși o veste prea rea ținând cont de legea proaspăt aprobată de către germani.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Aceștia vor permite în curând companiilor auto să își testeze vehiculele autonome pe străzile publice atât timp cât o serie de măsuri de siguranță sunt îndeplinite. Asta înseamnă că firme precum VW, BMW sau Mercedes-Benz, dar și alte companii internaționale își vor putea testa aici mașinile autonome.

Printre regulile impuse pentru testarea acestor vehicule pe străzile germane se numără și aceea ca în spatele volanului să se afle tot timpul un șofer gata să preia controlul în cazul unei defecțiuni. De asemenea, toate aceste automobile vor trebui echipate cu o ‘cutie neagră’ pe care vor fi înregistrate acțiunile desfășurate.

Aflăm și faptul că firma auto va fi trasă la răspundere în cazul în care un accident este produs de AI, în vreme ce șoferul va fi vinovat dacă el se află în control complet în momentul producerii accidentului.