Computex 2019: Lenovo şi Qualcomm prezintă primul laptop 5G, Project Limitless

0
979

La Computex 2019 Lenovo şi Qualcomm au prezentat un nou proiect comun, cunoscut drept Project Limitless. E vorba despre un laptop cu 5G şi procesor Qualcomm de generaţie nouă. Avem de-a face de fapt cu primul PC 5G din lume, care se remarcă prin faptul că promite zeci de ore de autonomie.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

La bază se află un procesor de nouă generaţie Qualcomm Snapdragon 8cx, care aduce suport 5G. Laptopul Lenovo ultraportabil din imaginile din acest articol este primul dispozitiv cu modem Qualcomm Snapdragon X55 5G, care se poate conecta la o reţea super rapidă 5G. Procesorul în cauză este primul model de 7 nm realizat pentru PC-uri şi primul care aduce conectivitate 5G la acest nivel.

De fapt acest CPU a fost anunţat în decembrie 2018, dar de abia acum a fost inaugurat. Una dintre plângerile legate de generaţia de procesoare pentru laptopurile 4G de la Qualcomm a fost puterea de procesare reală. Acum noua soluţie rivalizează cu produsele Core i. Avem nuclee Kryo 495 aici, 8 la număr şi cache crescut la 10 MB.

Arhitectura de 7 nm asigură şi eficienţă sporită de consum faţă de Snapdragon 850. Prototipul prezentat la Taipei arată binişor, e subţire şi se poate transforma şi în tabletă la nevoie. A fost prezentat la standul Lenovo rulând Photoshop CC, PowerPoint, Excel şi un clip video scos spre ecran extern, toate în multitasking şi fără lag.

Terminalul are 16 GB RAM şi scoate benchmarkuri la nivel de Core i5.