Computex 2018: ASUS ZenBook S este un laptop premium care cântăreşte doar 1 kilogram

0
1521

În cadrul Computex 2018 ASUS a adus şi un laptop mai micuţ decât monştrii săi ZenBook sau ROG. E tot un ZenBook, dar unul de 13.3 inch. Numele produsului este ASUS ZenBook S şi e de fapt un ultrabook premium care concurează cu un Surface Laptop.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Noul device vine cu un design premium, pe bază de metal şi cântăreşte doar 1 kilogram. Măsoară 12.9 mm în grosime şi vine cu o balama de nouă generaţie, care înclină tastatura cu doar 5.5 grade pentru a scrie cât mai comod. Avem la bord un ecran de 13.3 inch, iar noua balama ErgoLift ajută şi cu răcirea şi cu performanţa acustică. Disponibil pe albastru sau rose gold, acest laptop are şi o variantă cu iluminare aurie şi logo auriu pe capac.

La bord găsim un procesor Intel Core i7 de generaţie a opta (sau Core i5), SSD de 1 TB şi 16 GB RAM. Ecranul NanoEdge oferă acurateţe a culorii de 100% sRGB. Pe partea de conectivitate avem Thunderbolt 3, de fapt ThunderBolt 3 e disponibil pe 2 din 3 porturi USB Type-C. Harman Kardon a inclus difuzoare aici, în tandem cu tehnologia ASUS SonicMaster. Nici bateria nu e rea deloc, cel puţin pe hârtie: 13.5 ore de funcţionare, cu încărcare rapidă (de la zero la 60% în 49 de minute).

Are certificare militară MIL-STD 810G, pentru extra rezistenţă. Încă nu avem preţ, dar ştim că terminalul va sosi pe piaţă în această lună. Ce mi se pare bizar e că nu avem placă grafică la bord, dar la o talie de 12.9 mm nici nu am pretenţii mari.