Computex 2018: ASUS Zenbook Pro 15 este un laptop cu încă un ecran integrat în touchpad (ScreenPad)

0
1482

ASUS a adus la Computex 2018 obişnuita salvă de laptopuri, în frunte cu ineditul ASUS ZenBook Pro 15. Nimic ciudat la prima vedere, doar un alt laptop super high end, cu veleităţi de productivitate, dar şi de gaming. Totul până vezi că are încă un ecran ascuns în touchpad.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Conceptul se numeşte ScreenPad şi implică utilizarea zonei touchpad a laptopului ca ecran secundar. E culmea ca un ecran aşa mic a primit atât de multă atenţie la prezentarea ASUS. Am aflat că e vorba despre un display de 5.5 inch Full HD, un Super IPS+ care sună ideal pentru un smartphone. Are unghi de vizualizare de 178 de grade şi se află în aceeaşi poziţie ca un touchpad standard.

Cu o singură apăsare de buton devine ecran totuşi. Suportă şi gesturile clasice cu 4 degete ale unui touchpad generic, iar ASUS a protejat zona cu sticlă, care nu reţine amprentele şi grăsimea. ScreenPad va afişa şi shortcuturi sau funcţii ale aplicaţiilor şi chiar va extinde desktopul în acea zonă mică, lucru util pentru multitasking. Gândiţi-vă la bara OLED de pe MacBook-urile de anul trecut…

Nici lista de dotări nu sună rău, de la procesorul Intel Core i9 de generaţie a opta, până la placa grafică GTX 1050 Ti cu 4 GB memorie, SSD-ul de 1 TB şi 16 GB RAM. Avem şi un display NanoEdge 4K cu muchii ultrasubţiri şi calibrare Pantone, plus suport pentru noul stylus ASUS Pen. Acesta poate detecta 1024 de nivele de presiune. La bord mai avem difuzoare Harman Kardon şi tehnologie Sonic Master.

Viaţa bateriei ar fi de 9.5 ore şi avem şi suport fast charging. Din păcate nu ştim vreun preţ, dar bănuiesc că ajunge lejer la 1000 de dolari.