Computerul mic cât o carte de credit costă 25 de dolari, se lansează luna viitoare – Raspberry Pi

1
682

Miniaturizarea computerelor se petrece tot mai accelerat, iar drept dovadă avem trendul confirmat şi de către experţi, acela de a trece de la laptop la tableta. Ei bine şi PC-urile desktop se pregătesc pentru o epocă a micşorării, iar Raspberry Pi este un computer care duce conceptul la un nou nivel.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Avem de-a face aici cu un PC de mărimea unei cărţi de credit produs de către Raspberry Pi Foundation şi care costă doar 25 de dolari. Acesta este un computer bazat pe Linux, care va debuta luna viitoare şi va exista chiar şi o variantă de 35 de dolari, cu mai mult RAM. Într-un interviu recent cu Edge, creatorii acestui device afirma că în ciuda mărimii şi a costului scăzut, acest computer este destul de puternic pentru a rula Quake III Arena şi pentru playback 1080p.

Doar 10.000 de unităţi vor fi lansate începând cu luna viitoare, în special pentru dezvoltatorii din Marea Britanie. Acest PC se vrea a fi un produs pentru consumatori în viitorul apropiat, evident cu modificările de rigoare. Dotările sale mai includ şi un procesor de 700 MHz, 128 sau 256 MB RAM, suport pentru un card SD şi ieşiri HDMI şi RCA.