Cineva să o angajeze la Tesla! O tânără a reuşit să facă un unghi mort al automobilului „transparent”; Iată cum! (Video)

0
2153

De câţiva ani tot auzim că smartphone-ul viitorului va fi transparent şi se va reuşi asta printr-un sistem de camere care redau fix ce se vede pe cealaltă parte. Acelaşi truc a fost folosit de o adolescentă care a rezolva problema cu un unghi mort al automobilului mamei sale.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acele unghiuri moarte, puncte oarbe cum vreţi să le spuneţi sunt periculoase, când eşti la volan, pentru că nu vei observa participanţii la trafic mai subţiri, precum un ciclist. În general un astfel de punct este parte a caroseriei maşinii şi nu ai cum să îl eviţi. El a devenit transparent pentru o adolescentă de 14 ani din Pennsylvania, care a transformat un vehicul în ceva cu look SF, ce ar fi apreciat cu siguranţă de Elon Musk. Şi nici măcar nu e aşa complicat!

Alaina Gassler din West Grove a conceput acest sistem după ce a remarcat că mama sa avea dificultăţi cu acele unghiuri moarte în timpul condusului. Fata a pus un webcam pe partea exterioară a ramei drepte a parbrizului, capturând tot ce era mascat de acea zonă. Apoi a folosit un proiector pentru a afişa feed-ul live pe interiorul maşinii, pe zona cu unghiul mort.

Au fost implicate pe lângă proiector şi cameră şi componente scoase la imprimantă 3D, care aliniau perfect imaginea dintre fereastră şi parbriz. Rezultatul? Rama parbrizului pare transparentă şi arată fantastic. Gassler foloseşte un material reflectorizant pentru a face imaginea mai clară şi mai luminoasă. Tânăra a fost premiată pentru ingeniozitate cu un premiu Broadcom Masters şi 25.000 de dolari.