China își monitorizeaza și copiii/elevii mai nou, cu uniforme cu sistem de tracking

0
943

Exact când credeam că statul chinez nu poate deveni mai obsedat de control și mai similar cu Big Brother și 1984, aflăm că se poate și mai și. Mai nou și cei mici sunt monitorizați folosind uniformele școlare.

Publicitate

Aceste noi uniforme au câte un cip integrat în fiecare umăr și au rolul de a urmări fiecare elev. În același timp părinții pot monitoriza activitatea celor mici, locul în care se află și pe ce cheltuiesc banii în timpul unei zile de școală. Sunt și alarme și notificări speciale dacă cel mic se abate de la programul normal.

Ce e drept am văzut și tracking al celor mici în Vest, folosind brățări speciale de fitness sau alte purtabile. În acest moment 11 școli din provincia sudică chineză Guzhou au început să folosească uniforme inteligențe pentru cei mici. Cipurile din uniformă suportă până la 500 de spălări, la temperaturi de până la 150 de grade Celsius.

Sistemul de monitorizare îl poate localiza pe cel mic și reacționa dacă el deviază de la traiectoria normală. De îndată ce ajunge elevul la școală, el va fi logat în sistemul instalat de școală și apoi “pontat” la plecare. Dacă va părăsi școala fără permisiune sau va chiuli va porni o alarmă sonoră și profesorii pot luă măsuri.

Dacă copilul adoarme la oră atunci iarăși pornește o alarmă. Uniformele inteligente au fost realizate de firma Guizhou Guanyu Technology, care pregătește și recunoaștere facială. Ideea este de a nu avea elevi care fac schimb de haine. Se pot și aloca fonduri prin acele cipuri, așa încât cei mici să își cumpere ce își doresc, cu limite la zahăr.

Între aceste uniforme și sistemul de credit social din China, populația chineză cred că are un nivel de stres uriaș.