China construieste un super-motor de nava spatiala

0
1351

In vreme ce NASA are probleme cu finalizarea rachetelor Ares, cele care vor duce omul pe Luna din nou si pe Marte, China incearca sa dezvolte un motor spatial fara reactie, ca si cele folosite la navele SF Cyclon Basestar. Desi acestea sunt doar creatii science-fiction, ele sunt teoretic realizabile.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Motorul, cu numele de Emdrive (imagine jos) nu are nevoie de o forta exterioara pentru a produce energie, fiind creat de catre oamenii de stiinta de la Universitatea Politehnica din Nordvest in X’ian, China. Emdrive este alcatuit dintr-o cavitate care este inundata cu microunde si radiatiile acestora, ceea ce va declansa o miscare liniara, dupa cum afirma Einstein in Teoria Speciala a Relativitatii (aproximari teoretice).

Exista si voci care afirma ca, desi acest motor este realizabil, de vreme ce nu incalca legea conservarii energiei, el nu va functiona. In orice caz, va fi interesant sa urmarim experimentul in actiune, pentru a afla daca amartizarea cu echipaj va fi realizata de catre SUA sau China.

Sursa