CES 2021: LG Display dezvăluie primul ecran TV certificat Eyesafe, fiind sigur pentru ochi la expunerea prelungită

0
1093
LG Display

Lansările de la CES 2021 continuă și după ce am văzut laptop-uri, iată că acum LG Display are o noutate. Este vorba despre lansarea primului ecran certificat Eyesafe, acesta fiind sigur pentru ochi la utilizarea prelungită. Va fi utilizat pe un televizor OLED și mai multe detalii avem mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În primul rând trebuie știut faptul că Eyesafe este o companie care se autointitulează drept un lider în devoltarea de soluții electronice cu emisii scăzute de lumină albastră. Acum LG și Eyesafe au anunțat primul ecran TV certificat Eyesafe. Va fi expus în cadrul târgului CES 2021. Cândva pe parcursul acestui an va fi utilizat pe un televizor OLED de 65 inch.

LG Display EyeSafe:

Ecranul TV a fost dezvoltat pentru a îndeplini cerințele Eyesafe de emisii scăzute de lumină albastră și performanță optică de culori. Suntem informați că această certificare a fost acordată de către compania TUV Rheinland. Motivul pentru care LG a decis să producă un asemenea ecran stă în spatele datelor adunate la nivel global.

LG Display

Acestea scot la iveală o creștere alarmantă a timpului petrecut de către utilizatori în fața ecranelor. Timpul petrecut cu ochii ațintiți asupra televizorului, telefonului sau laptop-ului crește la ritm alert, iar pandemia a grăbit procesul. Se pare că în SUA, un utilizator petrece în medie peste 13 ore privind un ecran. Aflăm și că standardul Eyesafe este cel mai important set mondial de cerințe bazate pe sănătate pentru industria electronică de consum.

Acest standard a fost dezvoltat cu asistență de la peste 250 oftalmologi de top, optometriști și ingineri. A fost finalizat după efectuarea și analiza cercetărilor clinice privind sănătatea și siguranța asupra impactului expunerii la lumina albastră. O curiozitate este aceea dacă tehnologia folosită aici de LG pentru reducerea luminii albastre va afecta performanța ecranului în comparație cu celelalte.

Rămâne de văzut și la ce preț va fi comercializat un televizor cu asemenea ecran certificat Eyesafe.