CES 2020: Samsung Family Hub este un nou frigider care recunoaşte alimentele folosind AI

0
2988

Samsung a adus la CES 2020 câteva dispozitive interesante, dar şi foarte deştepte, inclusiv un frigider. E vorba despre noul Samsung Family Hub, care vine cu funcţionalitate AI. Ca şi precedentele modele, acest frigider are camere la interior, care îţi permit să vezi ce mai ai în frigider fără să îl deschizi. Diferenţa e că acum avem camere cu AI.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Varianta 2020 de Family Hub vine cu camere ce suportă recunoaştere a imaginilor. Camerele pot acum scana mâncarea din frigider şi să vă ofere o listă actualizată cu prospeţimea şi cantitatea alimentelor. Veţi putea şi să planificaţi mai uşor cina, prânzul şi micul dejun, în funcţie de ingrediente şi alimente. Puteţi primi şi recomandări de reţete direct pe telefon sau tabletă, luând în calcul strict ce aveţi în Family Hub.

Samsung foloseşte şi tehnologia celor de la Whisk, un startup AI, care e capabil să creeze meniuri şi liste de cumpărături în funcţie de numărul de musafiri sau meseni. Frigiderul are şi un Family Board, un ecran tactil pe care se pot lăsa notiţe pentru membrii familiei, dar şi pe care se poate viziona video acum. În plus, avem şi interconectare cu peste 1000 de produse compatibile SmartThings, de la becuri la camere de securitate şi termostat. Samsung are deja 45 de milioane de utilizatori activi SmartThings, număr consemnat în octombrie 2019.

Putem verifica imaginea camerelor de securitate direct de pe ecranul frigiderului. Produsele Family Hub au deja în spate 5 ani de experienţă, iar dacă ne luăm după unitatea de anul trecut şi noul Family Hub 2020 ar trebui să coste în jur de 3000 de dolari.