CES 2020: Samsung a prezentat în mare secret un prototip de laptop cu ecran de 13.3 inch glisant

0
963

Am tot auzit în ultimele zile că Samsung a prezentat în mare secret prototipuri de Galaxy S20 şi Galaxy Fold 2 în culisele CES 2020, dar au mai adus acolo un terminal interesant. E vorba despre un prototip de laptop cu ecran de 13.3 inch glisant. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Doar câţiva oficiali au putut asista la acel demo şi nu au fost permise fotografiile şi filmările. Trebuie deci să ne luăm doar după spusele celor care au auzit informaţia de la cei prezenţi. E vorba despre un notebook de 13.3 inch, al cărui ecran poate glisat spre dreapta pentru a îl face de 2 ori mai mare. Am mai văzut ceva de genul acesta în brevetele Samsung, dar nimic concret în realitate.

Cei care au fost prezenţi au avut numai cuvinte de laudă pentru device, pe care îl consideră o inovaţie majoră pentru formatul de laptop. Erau zvonuri că Samsung va aplica formatul glisant şi pe telefoane, dar nu pe laptopuri încă. Mai văzusem la un moment dat un laptop cu două ecrane care se deschideau ca nişte ferestre lateral, dar astfel de terminale erau prohibitive ca preţ, greu de găsit şi fragile.

Dacă un laptop îşi poate totuşi extinde ecranul prin glisare, cred că putem vedea asta aplicat şi la o tabletă şi eventual şi un telefon. Samsung Display a brevetat deja ecrane OLED duale pentru notebook-uri anul trecut şi e posibil să mai auzim de acest produs la evenimentul din februarie, sau la MWC sau IFA. Windows 10X ar putea fi integrat… fiind prietenos cu noile formaturi multi screen.