CES 2020: MSI prezintă primul laptop cu ecran mini LED, MSI Creator 17

0
1822

MSI a adus pe lângă produse de gaming şi laptopuri de productivitate la CES 2020. Un exemplu este noul model Creator 17, axat pe industriile creative. Are un ecran de 17 inch 4K la bord, care e diferit de ceea ce vedem pe piaţă.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Avem de-a face cu un panou mini LED, iar mini LED-urile sunt folosite pentru retroiluminare. Ele sunt în spatele panoului şi nu în zona marginilor. Retroiluminarea directă înseamnă că ecranul este mult mai luminos şi primeşte certificare HDR1000, însemnând că atinge un nivel maxim de 1000 nits de luminozitate. Secţiuni din retroiluminare pot fi scăzute în intensitate individual, pentru a obţine un negru foarte adânc, în loc de gri-uri.

Tehnologia e similară cu ce vedem pe QLED-urile de la Samsung. Ecranul vine cu suport de 100% gamă de culori P3. La interior se află un procesor Core i9, iar MSI pune la bătaie softul Creator Center. La bord mai găsim şi primul port USB-C care acceptă reproducerea de imagini 8K pe un afişaj extern. Creator 17 are şi cel mai rapid cititor de carduri din lume, UHS-III, cu o viteză de până la 624 MBps.

Portul său Thunderbolt oferă până la 27W pentru încărcare rapidă a terminalelor mobile.

Tot MSI a mai prezentat şi laptopul Prestige 14, cu o nouă versiune roz. El primeşte şasiul subţire şi textura premium a variantelor alb şi gri carbon. Acest model vine cu un ecran 4K de 14 inch, procesor Core i7 şi placă grafică GTX1650 Max-Q. Are şi 16 GB RAM şi 1 TB stocare NVMe SSD.