CES 2020: Honda prezintă o maşină ce pare luată din animaţia “Cars” şi care oferă Augmented Driving

0
1081

Honda a adus câteva concepte interesante în acest an la CES 2020 în Las Vegas, dar poate cel mai inedit este Augmented Driving Concept. E vorba despre un vehicul menit să uşureze “tranziţia culturală spre automobile autonome”, dar care mie mi se pare că arată ca o maşină din animaţia Disney “Cars”.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Honda este una dintre multele companii producătoare de automobile, care se orientează spre segmentul autonom. Honda vrea o tranziţie treptată între modul de şofat semi autonom şi cel autonom. Practic schimbarea între cele două moduri se face printr-o apăsare de buton, dar sunt 8 moduri intermediare de şofat între aceste două moduri principale. Senzorii maşinii vor detecta în mod continuu intenţia şoferului şi vor prezice acţiunile sale.

Volanul a fost reinventat în mod ciudat şi trebuie… “mângâiat” de 2 ori pentru a îl porni. Atunci când vreţi să încetiniţi va trebui să trageţi de volan şi dacă vreţi să acceleraţi trebuie să îl împingeţi. Sincer nu sună prea practic şi e diferit de paradigma obişnuită asociată condusului. Am mai auzit de companii care vor să schimbe volanul sau să renunţe la el, dar nu astfel. Un volan tactil e o idee la fel de bună ca telefoanele cu butoane tactile în loc de fizice: sună bine pe hârtie, dar în realitate nu e aşa.

A se remarca şi lipsa de parbriz şi decapotarea completă a maşinii concept prezentată aici. Aş fi crezut că Augmented e AR, dar în acest caz nu e aşa.