CES 2020: Cum arată taxiul aerian pregătit de Uber şi Hyundai; Iată fotografii!

0
1297

De câţiva ani tot auzim deadline-uri legate de proiecte de maşini zburătoare de la cele mai diverse companii. Ştiam că Uber pregătea un program pilot de taxiuri aeriene pentru Dubai, iar acum Hyundai şi Uber au prezentat şi machete şi designuri de astfel de vehicule.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Sincer să fiu arată mai mult ca nişte avioane decât ca nişte maşini şi diferă de acele “mini elicoptere” văzute ultimele dăţi. Hyundai şi Uber au anunţat un parteneriat prin care Hyundai va ajuta Uber să dezvolte taxiuri aeriene, deja numite Uber Air Taxis. Hyundai se ocupă cu producţia, Uber cu serviciile şi lobby pentru legislaţie, dar şi interfaţa cu clientul. Primul model de acest tip este S-A1, un taxi electric zburător expus pe scena de la CES 2020.

Poate decola şi ateriza vertical precum un elicopter. Vehiculul va avea viteze de croazieră de până la 290 km/h şi o altitudine de zbor între 300 şi 600 de metri. Autonomia sa maximă este de 100 de kilometri. Vestea bună e că S-A1 se va încărca rapid, în 5, până la 7 minute. Este şi un vehicul silenţios, care asigură o experienţă comfortabilă pasagerilor. S-A1 are 4 elice de mici dimensiuni, utilizate în decolarea verticală şi în aterizare.

Reţineţi că acest vehicul este 100% electric, folosind propulsia electrică distribuită. În prima fază taxiul aerian va avea pilot uman, dar ulterior va deveni autonom. Cabina are 4 locuri pentru pasageri şi cred că de abia în 2022 o să vedem aşa ceva zburând. E nevoie de multe legi şi aprobări pentru că pune în mişcare aşa un proiect. Între timp şi companii ca Boeing, Porsche sau filiale Google lucrează la ceva similar.