Cel mai scump (şi stupid) selfie din lume a costat 200.000 de dolari în opere de artă

1
2025

Am mai auzit de cazuri de selfie-uri care au provocat moartea celor care le-au realizat, dar azi avem un caz unic. Un turist care se afla un muzeu din California a făcut pagube de 200.000 de dolari după ce a realizat un selfie la locul nepotrivit.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Turistul a stricat piese artistice în valoare de sute de mii de dolari la 14th Factory, în Los Angeles California. Femeia respectivă încerca să îşi facă o poză în vreme ce îngenunchia în faţa unor piedestaluri pe care se aflau sculpturi. Ce a urmat se vede şi în clipul de mai jos: turista s-a dezechilibrat şi a lovit un piedestal, care la rândul său a dărâmat altele.

Probabil cel mai scump efect de domino din lume a fost pus în mişcare, dărâmând peste 10 piedestaluri. 3 sculpturi au fost distruse fatal, fără posibilitate de reparare, plus multe altele afectate. 14th Factory este o galerie artistică multimedia, cu engagement în social media şi cu un aspect documentar. Este concepută de către artistul britanic Simon Birch şi acolo acesta şi colaboratorii săi produc diferite opere de artă.

Expoziţia afectată de selfie se numeşte “Hypercaine” şi afişează o serie de coroane, unele cu formă clasică şi altele în formă de alien. Unele sunt produse din aur şi marmură, deci materiale preţioase. Au existat în ultimii ani şi selfie-uri cu consecinţe fatale, precum electrocutare sau chiar muşcătură de crocodil, dar nici unul aşa stupid. Poate că ar trebui totuşi interzise şi telefoanele la muzeu, nu doar aparatele foto…