Cel mai mare display color LED din lume ilumineaza Olimpiada de la Beijing

0
650

Jocurile Olimpice de la Beijing, editia 2008 au devenit sursa de inspiratie pentru cladiri impresionante, printre acestea numarandu-se si Greenpix Zero Energy Media Wall, creat de catre compania Simone Giostra & Partners din New York. Practic ceea ce vedeti in imaginile urmatoare este fatada unei cladiri (complexul Xicui), care poate fi vazuta de la 1 kilometru distanta.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Fatada masoara 6000 de metri patrati si este in acelasi timp cel mai mare display LED color din lume, dar si unul care foloseste o tehnologie „verde”. Acest „zid tehnologic” se incarca cu energie electrica in timpul zilei, prin intermediul celulelor fotovoltaice, dezvaluindu-se in toata splendoarea noaptea si fara a polua mediul inconjurator.

Zidul media foloseste un software inteligent, oferind feedback la ceea ce se intampla in interiorul si exteriorul cladirii, sub forma de culoare si modele afisate. Pe viitor acest urias ecran va afisa competitiile sportive de la Olimpiada, predictii meteo si scene din jocuri video. Celulele fotovoltaice ale lui Greenpix Zero Energy Media Wall sunt laminate in sticla zidului si plasate pe toata suprafara cladirii, astfel incat sa absoarba cat mai multa energie, dar si sa permita iluminarea interiorului cladirii.

Sursa