Cel mai avansat robot social din lume vine la Bucharest Tech Week 2019

0
853

Bucharest Tech Week este în general un prilej să iei contact cu ce e mai nou şi mai bun din tehnologie, iar la ediţia 2019 vedeta va fi cel mai avansat robot social din lume. Se numeşte Furhat şi este un robot cu inteligenţă artificială, care are inclusiv abilităţi sociale. Poate interacţiona cu oamenii într-un mod empatic şi să îi asculte, să vorbească şi să exprime emoţii.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Bucharest Tech Week 2019 are loc între 21 şi 24 mai la Radisson Blu Hotel în Bucureşti şi va aduce 30 de speakeri internaţionali şi locali, care vor urca pe scenă. Vin de la Agenţia Spaţială Europeană (ESA), Google, Microsoft, Spotify sau Linkedin. Vedeta rămâne totuşi Furhat pentru această a patra ediţie Bucharest Tech Week.

Este o creaţie a laboratoarelor Furhat Robotics şi poate fi trainer pentru angajaţi, poate întâmpina turiştii în puncte de tranzit (aeroporturi, gări, hoteluri), dar şi oferi informaţii pe traseu. Cei care participă la primele două conferinţe de business Tech Week vor putea interacţiona cu robotul. E vorba despre Innovation Summit pe 21 mai şi HR Masters Summit pe 22 mai.

Sesiunea de la Innovation Summit este despre viitorul roboţilor sociali şi modul în care platforma Furhat Robotics va schimba modul în care ne raportăm la tehnologie, prin lansarea conceptelor de interacţiune multi party şi multi modală. La HR Masters Sumit se va discuta despre recrutarea obiectivă, care va implica un robot care face interviurile de angajare.

Anul trecut a venit la conferinţa de la Bucureşti celebrul robot Sophia, etalând mecanisme de recunoaştere facială, un algoritm conversaţional fantastic şi reacţii aproape umane la întrebările ce îi erau puse.