Apple primeşte un brevet pentru ecrane micro-LED, care ar putea ajunge pe iMac-uri, MacBook-uri şi altele

0
916

Apple, Samsung şi alte câteva companii explorează conceptul de micro-LED de ceva vreme, următoarea etapă după AMOLED, Super AMOLED şi QLED. Un nou brevet primit de Apple aduce perspectiva unor monitoare şi iMac-uri, dar şi MacBook-uri cu ecran de acest gen.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Sursele afirmă că Apple ar pregăti un PC all in One, un iMac cu diagonală de 31.6 inch care se bazează pe panouri mini-LED/micro-LED. Apple ar fi creat o tehnologie bazată pe proiectele micro-LED preluate odată cu achiziţia firmei LuxVu în 2014. În primă fază Apple va începe cu mini-LED şi apoi va trece la mini-LED. Brevetul acoperă o sumedenie de produse, inclusiv televizoare, tablete, telefoane, laptopuri şi chiar console de jocuri.

Probabil vă întrebaţi ce este un microLED. E vorba despre o tehnologie destinată ecranelor plate, care include un setup de LED-uri microscopice, care formează elemente pixel individuale. În comparaţie cu LCD-urile şi chiar cu OLED-urile, microLED-urlie au contrast mai bun, timp de răspuns excelent şi consum mai scăzut.

OLED-urile folosesc materiale organice, iar micro-LED materiale anorganice (gallium nitride). Ecranele de acest tip nu au nevoie de retroiluminare ca LCD-urile şi nu se degradează la fel de uşor ca OLED-urile.