Apple primeşte un brevet pentru ecrane micro-LED, care ar putea ajunge pe iMac-uri, MacBook-uri şi altele

0
484

Apple, Samsung şi alte câteva companii explorează conceptul de micro-LED de ceva vreme, următoarea etapă după AMOLED, Super AMOLED şi QLED. Un nou brevet primit de Apple aduce perspectiva unor monitoare şi iMac-uri, dar şi MacBook-uri cu ecran de acest gen.

Publicitate

Sursele afirmă că Apple ar pregăti un PC all in One, un iMac cu diagonală de 31.6 inch care se bazează pe panouri mini-LED/micro-LED. Apple ar fi creat o tehnologie bazată pe proiectele micro-LED preluate odată cu achiziţia firmei LuxVu în 2014. În primă fază Apple va începe cu mini-LED şi apoi va trece la mini-LED. Brevetul acoperă o sumedenie de produse, inclusiv televizoare, tablete, telefoane, laptopuri şi chiar console de jocuri.

Probabil vă întrebaţi ce este un microLED. E vorba despre o tehnologie destinată ecranelor plate, care include un setup de LED-uri microscopice, care formează elemente pixel individuale. În comparaţie cu LCD-urile şi chiar cu OLED-urile, microLED-urlie au contrast mai bun, timp de răspuns excelent şi consum mai scăzut.

OLED-urile folosesc materiale organice, iar micro-LED materiale anorganice (gallium nitride). Ecranele de acest tip nu au nevoie de retroiluminare ca LCD-urile şi nu se degradează la fel de uşor ca OLED-urile.