Cea mai scumpă maşină din lume este acest Rolls-Royce Sweptail de 13 milioane de dolari

0
3447

Cei care consideră că un Bugatti Chiron este un automobil scump la 3 milioane de dolari, trebuie să afle că există şi automobile care îi depăşesc cu mult preţul. Evident, e vorba despre maşini de lux, cum e cazul unui Rolls-Royce Sweptail, pe care îl puteţi admira mai jos.

Publicitate

Automobilul a fost prezentat ieri şi este o versiune specială, personalizată pentru cei cu dare de mână. Preţul este de 13 milioane de dolari, aceasta fiind cea mai scumpă maşina produsă în ultima vreme. Recordul absolut e totuşi deţinut de un Ferrari 250 GTO, la suma de 38 de milioane de dolari. În cazul lui Sweptail, Rolls-Royce a revenit la originile sale şi la construcţia de limuzine high end.

Giles Taylor, director de design pentru Rolls-Royce Motor Cars a declarat că noul model este echivalentul auto al haute-couture din lumea modei. Este gândit special pentru un anumit tip de client şi a fost nevoie de 4 ani de muncă pentru a îl crea. Un anumit client a abordat firma în anul 2013 şi a comandat un automobil inspirat de yachturile de lux din anii 1920 şi 1930.

Astfel a luat naştere Rolls-Royce Sweptail, care vine cu un acoperiş din sticlă dintr-o singură bucată, care se continuă direct cu spatele maşinii. Platforma de bază e preluată de la Phantom, iar la bord sunt şanse mari să găsim motorul V12 de 6.75 litri de pe acel model. Prohibitiva limuzină a debutat la Concorso d’Eleganza în Italia şi nu pot să nu mă întreb cine e clientul misterios care a comandat aceast “yacht” pe roţi.