Canon prezintă două soluții pentru producții video 4K și 8K: cameră de filmat compactă și obiectiv cu zoom profesional

0
1496
Canon
Canon prezintă trei soluții pentru producții video 4K și 8K: cameră de filmat compactă, monitor portabil și obiectiv cu zoom

Canon Europe a lansat astăzi două soluții noi dedicate industriilor de televiziune și producției. Pe listă se află camera de filmat profesională compactă XF605 4K și obiectivul cu zomm 10×16 KAS S 8K BCTV. Avem detalii despre noile produse mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Camera XF605 4K – Performanță fără compromisuri

XF605 este noul produs din seria de camere de filmat Canon XF. Aceasta este o cameră compactă care înregistrează imagini 4K, 60p/50p 4:2:2 la 10bit și Full-HD până la 120p. Senzorul CMOS de 1 inch și procesorul DIGIC DV 7 sunt componentele care oferă performanța maximă necesară cerințelor profesionale de top.

Aflăm că XF605 oferă o mulțime de opțiuni de imagine, adopotându-se la scenarii diferite de utilizare. Acest fapt îi oferă și flexibilitate crescută atât în cazul post-producției, cât și pe teren. Utilizatorii primesc HDR (HLG/PQ), Canon Log3 și posibilitatea de a crea fișiere LUT. Sistemul de stabilizare este pe 5 axe, fiind întâlnit și în cazul seriilor XF și XA. Sunt asigurate astfel imagini clare chiar și în condiții de filmare dinamice.

XF605 oferă zoom optic 15x în cazul filmării la calitate 4K și 30x în cazul înregistrării la calitate Full HD. Camera folosește tehnologia Dual Pixel CMOS AF, un sistem Canon precis și rapod, astfel încât funcțiile Eye AF și Canon EOS iTR AF X sunt acum disponibile și pe gama Canon XF. Interfața Direct Touch facilitează selectarea intuitivă și rapidă și rapidă a subiectului pe care se dorește focalizarea precum și reglarea setărilor, navigarea prin meniu și controlul la redare cu ajutorul ecranului.

Camera cântărește doar 2 kilograme și e ideală pentru filmarea din mână, fără efort. De asemenea, permite atașarea accesoriilor opționale care extind posibilitățile oferite de XF605.

Obiectivul 10×16 KAS S – Puternic și portabil

Noul obiectiv lansat de către Canon, 10×16 KAS S, oferă rezoluție înaltă, 8K. Este dedicat producțiilor sportive și documentarelor, el fiind și deosebit de compact, cântărind doar 2,94 kilograme. Zoom-ul optic 10x cu intervalul 16mm-160mm și diafragma f/2.8 conferă o calitate a imaginii constantă pe întregul interval focal, de la capătul grandangular, la cel telefoto.

Canon

Alături de gama completă de obiective Canon 4K de televiziune, apariţia noului obiectiv 10×16 KAS S în gama de obiective Canon 8K de televiziune acoperă cerinţele actuale şi viitoare de producţie.