Camera video Panasonic SDR-SW20, rezistenta la apa si ideala pentru vacante

0
721

Panasonic isi respecta blazonul de companie care produce terminale si gadgeturi rezistente, chiar daca este vorba de camere video. Cel mai bun exemplu este camera SDR-SW20, rezistenta la apa si practic un „frate geaman” al lui SDR-S7, care a dobandit si rezistenta la praf si la miscari mai „brutale” ale utilizatorului. Camera poate fi scapata de la inaltimi de pana la 1.2 metri, fara zgarieturi si poate fi scufundata pana la adancimi de 1.5 m. Toate acestea la doar 310 euro.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

In afara de carcasa ranforsata, SW20 are cam aceleasi specificatii ca si SDR-S7, fiind bazat pe un senzor CCD 1.6in cu o rezolutie de 800.000 de pixeli, desi doar jumatate sunt folositi pentru a filma in mod 4:3 si doar 350.000 de pentru a filma in mod 16:9. Instantaneele sunt surprinse la rezolutii de 640 x 480 pixeli, performanta depasita chiar si de unele camere foto mai „umile”.

3 nivele de compresie sunt disponibile pe aceasta camera, modul XP filmand la 10 Mbits/sec, in vreme ce modul SP foloseste doar jumatate din aceasta cifra. Modul extra-comprimat LP filmeaza la 2.5 Mbit/sec, dar in acest fel nu veti beneficia de o calitate impresionanta, fiind mai degraba axati pe cantitate. Clipurile rezultate sunt stocate pe carduri SDHC, iar pe lista sa de specificatii se afla si un display LCD si feature-uri manuale extrem de usor de folosit.

La capitolul conectivitate, SDR-SW20 soseste cu un port A/V, unul mini USB 2.0, dar si un cablu composite analogue video si stereo RCA (audio) este inclus in pachet, atunci cand cumparati camera. Din pacate nu exista si o optiune S-Video. Per total, aceasta camera Panasonic isi merita banii, in special datorita rezistentei sale la apa si socuri, dar calitatea filmarilor sale nu va va impresiona, in special in conditii de iluminare proasta.

Sursa