Compania Network One Distribution este cel mai mare distribuitor local IT&C și este deținută de Iulian Stanciu, președinte executiv eMAG, și se pregătește să readucă pe piață frigiderele Fram, comercializate în timpul regimului comunist.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

NOD a înregistrat marca “Fram, din trecut în prezent”, conform Profit.ro. Reprezentații NOD au declarat pentru Profit.ro că “NOD a dezvoltat o strategie de revitalizare a brandurilor istorice românești, precum Diaman și Pegas. Fram este parte din aceeași inițiativă și primul pas a fost să înregistrăm marca”.

Primele modele de frigidere au fost fabricate și vândute în anul 1961 la Întreprinderea de Mașini Electrice București, adică fosta uzină Klement Gottwald. În anii 60, autoritățile comuniste au mutat producție frigiderelor la Sadu, în Gorj.

În această fabrică, după achiziționarea unei licențe din Franța, au apărut noi modele de frigidere marca Thomson, redenumite mai apoi ca Frigero sau Arctic. În 1979, pe fondul uzurii morale a modelelor de frigidere Fram, producția lor a fost suspendată. O parte din angajați au fost mutați la Găești, unde au fost fabricat modelul Arctic.

Mai târziu, producția frigiderelor Arctic s-a extins și la Sadu, acolo unde erau realizate și frigiderele Fram.