BOE pregăteşte un monitor HDR 4K cu panou Mini LED şi diagonală de 27 inch

0
1560

Următorul pas după OLED şi QLED ar putea fi Mini LED, iar Samsung lucrează din greu la această tehnologie nouă, pe care Apple ar vrea să o pună pe iPad şi Apple Watch. BOE s-a mişcat mai rapid, iar producătorul din China are deja un monitor 4K HDR de 27 inch cu panou Mini LED.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Pe măsură ce marile companii lasă în urma LCD-urile, ele se vor orienta spre tehnologii noi, iar Mini LED pare favorită. BOE a creat un monitor de 27 inch 4K cu retroiluminare mini LED cu 2048 de zone. Mini LED e încă o tehnologie nouă, care promite negru şi mai adânc şi un contrast ratio sporit. Panourile LCD au de obicei retroiluminare LED, iar Mini LED-urile sunt aşa cum indică şi numele mai mici decât LED-urile clasice. Încap mai multe mini LED-uri decât cele clasice folosite la un LCD.

Plusurile includ luminozitate crescută, calitate mai bună a imaginii şi contrast sporit. Noul panou BOE oferă un setup 64 x 32, care are ca rezultat 2048 de partiţii mini LED. Oferă o luminozitate de până la 1000 de nits. Ştim şi că panoul suporta o gamă de culori DCI-P3 de 99%. În mod inedit preţul ar urma să fie mai mic decât la un LCD clasic. Diodele mai mici decât cele de 0.2 mm intra la categoria de mini LED. Trebuie spus şi că tehnologia mini LED e totuşi sub calitatea unui OLED sau micro-LED, dar preţul scăzut e marele avantaj pentru a înlocui LCD-urile clasice.

TCL a fost primul producător care a lansat un TV mini LED, cu un model de 65 inch cu preţ de 1999 de dolari lansat în toamna lui 2019. Şi la CES 2020 au mai sosit câteva modele tot TCL. Un avantaj e că tehnologia scade predispoziţia la burn in faţă de OLED şi degradarea în timp.