BMW prezintă noul Alpina B8 Gran Coupe; Sedan de 118.000 de euro cu 612 cai putere

0
1486
BMW Alpina B8 Gran Coupe

Dacă te afli în căutarea unui sedan super arătos și puternic, de astăzi ai o nouă opțiune la dispoziție. Se numește BMW Alpina B8 Gran Coupe și este un sedan de 118.000 de euro cu 612 cai putere. Este bazat pe M8 Gran Coupe și vine cu o serie de modificări estetice la exterior, dar și cu extra performanță. Ce livrează acesta aflați din rândurile următoare.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În primul rând acest model vine acum cu un splitter frontal pe care stă falnic logo-ul Alpina. Acest din urmă brand dezvoltă și vinde versiuni high-performance pentru modelele BMW, dar și Mini. Lucrează îndeaproape cu BMW și procesele sunt integrate în liniile de producție BMW și este recunoscut drept producător de mașini.

BMW Alpina B8 Gran Coupe are și un diffuser vopsit în negru, un spoiler în spate și o gamă extinsă de culori ce include nuanțe precum Alpina Blue Metallic sau Alpina Green Metallic. Se oferă aici și un set de jante din aliaj Alpina Classic de 21 inch încălțate în cauciucuri Pirelli. Avem discuri de frână Brembo de 396 mm în față și 399 mm în spate. De asemenea, acest model vine echipat și cu un sistem de evacuare din oțel inoxidabil. Este ajustabil și promite să redea perfect sunetul natural și îndrăzneț al motorului V8.

La interior schimbările sunt minore, dar avem volan Alpina îmbrăcat în piele, inserții din lemn de nuc și un controller iDrive din cristal. Mai avem scaune față ventilate/încălzite, scaune spate încălzite și climă pe 4 zone. Avem și plafon panoramic din sticlă, sistem audio Harman Kardon cu 16 difuzoare și un sistem infotainment de 10.25 inch.

Prezentare video BMW Alpina B8 Gran Coupe:

Sub capotă apare un motor V8 twin-turbo de 4.4 litri, modificat pentru a produce 612 cai putere și un cuplu de 800 Nm. Este conectat la o transmisie automată în 8 rapoarte cu upgrade-uri interne. BMW Alpina B8 Gran Coupe poate ajunge de la 0 la 100km/h în 3.3 secunde și are o viteză maximă de 323 km/h.

Include și un sistem de răcire upgradat, o suspensie sport tunată pentru confort pe distanță lungă și manevrare precisă. Apare și un diferențial cu alunecare-limitată și un sistem Integral Active Steering. Acesta din urmă  permite roților din spate să se rotească până la 2.3 grade. Noul B8 va ajunge la vânzare din primăvară pentru aproximativ 118.000 euro.