BMW iNext va fi un SUV electric cu autonomie de 700 de kilometri

0
1289

BMW a prezentat cu ocazia centenarului său un concept revoluţionar de automobil electric şi autonom cunoscut ca iNext. A trecut ceva vreme de atunci şi acel model, menit pentru anul 2021 începe să apară cu tot mai multe detalii. Aflăm spre exemplu faptul că se va poziţiona ca rival pentru Tesla Model 3 şi va avea o autonomie excelentă.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Astfel, vehiculul va sosi cu o autonomie de 700 de kilometri, ceva ce nu poate promite nici un automobil electric la ora actuală. iNext va fi bazat pe maşina concept NEXT 100, pe care o puteţi admira în imagini în acest articol. Trebuie spus că acei 700 de kilometri nu sunt raportaţi la utilizarea reală, ci la standardul NEDC. Teoretic BMW ar întrece autonomia lui Tesla Model 3 cu aproximativ 160 de kilometri, dar în realitate e vorba de cicluri diferite de şofat, deci nu ne putem raporta clar la aceste cifre.

BMW iNext este un concept crossover din ce ştim, un automobil care clar se inspiră din liniile şi eleganta agresivă a lui BMW i8. Ar avea şi elemente puternice de SUV, unul chiar comparabil cu X5, deşi judecând după concept nu te-ai aştepta la aşa o talie. BMW promite şi trecerea la un nivel de şofat autonom de 4 din 5, ceea ce înseamnă că poate lua viraje, călători pe distanţe foarte lungi, şofa noaptea, să se parcheze singur şi multe altele.

Ne aşteptăm la motorizări cu output de la 134 de cai la 255, 335 şi 443 de cai. În 2019 BMW are de gând să lanseze şi un Mini electruc, dar şi un model iX3 în 2020.