Benchmark-urile procesorului Apple A14X Bionic de pe viitoarele Mac-uri cu ARM au scăpat online

0
1519

Apple a confirmat deja faptul că săptămâna viitoare va organiza un eveniment, pe 10 noiembrie. Nu a spus şi ce va lansa atunci, dar sunt şanse mari să vedem primele computere, Mac-uri, MacBook-uri cu procesor Apple Silicon la bord. Au apărut şi scăpări de benchmarkuri ale respectivelor terminale, bazate un CPU Apple A14X Bionic.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Apple a anunţat încă din vară, de la WWDC 2020 că pregăteşte propriile procesoare, cunoscute drept Apple Silicon şi va lansa Mac-uri cu aceste chipseturi la interior. Acum au scăpat benchmarkuri ale acestor procesoare. Avem de-a face aici cu Apple A14X Bionic, un derivat din Apple A14 Bionic, care se găseşte pe cele mai noi iPhone-uri şi iPad-uri. Rezultatele din GeekBench arată impresionant, astfel că A14X obţine 1634 puncte în sub testul single core şi 7220 în cel multi core.

E atât mai puternic decât Apple A14 pe iPhone 12, dar şi decât MacBook Pro-ul de 16 inch din 2019 care avea un procesor Core i9 la interior. Acela obţinea 1096 puncte Single Core şi 6869 în Multi Core. Evident benchmark-urile scăpate în acest mod pot fi contrafăcute, deci nu le luăm drept 100% bune şi autentice. Ce e clar e că ne aşteaptă o nouă epocă de computing şi că Intel are toate motivele să se îngrijoreze şi la fel şi AMD. Ascensiunea ARM, mai ales după achiziţia de către NVIDIA nu mai poate fi oprită.