ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED Review: companionul digital perfect

0
3284
ZenBook Pro Duo UX582

Laptopurile sunt mult mai mult decât simple gadgeturi, devenind instrumente vitale, care te ajută să lucrezi la niveluri de productivitate și confort fără precedent, dar și o sursă inepuizabilă de divertisment, grație configurațiilor puternice, capabile să ruleze jocuri video de ultima generație sau să redea conținut media la calitate înaltă.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

O astfel de simbioză între un instrument de lucru performant și un furnizor de divertisment pentru orice gusturi este noua generație de laptopuri ASUS Zen Book Duo, care vine cu o mulțime de îmbunătățiri față de generația anterioară. Modelul ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED oferă o putere de calcul considerabilă și, potrivit denumirii, imagini de o calitate impresionantă. Să vedem deci ce poate oferi acest laptop.

Design suplu și sofisticat

Aspectul atrage instantaneu atenția, șasiul și capacul modelului ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED fiind realizate din aliaj de aluminiu cu magneziu și un aliaj de aluminiu care completează perfect finisajul Celestial Blue. Cercurile asimetrice care sunt marcă înregistrată ZenBook îi conferă un aspect modern și sofisticat. Laptopul cântărește doar 2,4 kg și are o grosime de 21,5 mm, fiind astfel cu 100 g mai ușor și cu 2,5 mm mai subțire decât ZenBook Pro Duo 15 UX581, deci o mare bilă albă la capitolul portabilitate.

Laptopul dispune de caracteristici AAS Plus, având un nou design al balamalei, care încorporează 3 structuri legate între ele și minimizează mișcarea coaxială. Aliajul de zinc este utilizat pentru a spori durabilitatea și rezistența. Noua balama ridică unghiul ScreenPad Plus și, de asemenea, ridică ușor partea din spate a laptopului. Noul design este cu 30% mai mic decât cel al balamalei montată pe modelul anterior, ZenBook Pro Duo. Acest lucru permite șasiului lui ZenBook Pro Duo 15 OLED să fie cu 2,5 mm mai subțire, având doar 21,5 mm.

Ecranul secundar al lui ZenBook Pro Duo 15 OLED dispune de sistemul unic Active Aerodynamic System Plus (AAS+). Astfel, integrează ecranul tactil în sistemul de răcire. Pe măsură ce laptopul se deschide, ecranul secundar se ridică până la un unghi de 9,5°, iar luminozitatea care a ajuns la 400 de niți pe ScreenPad Plus 2021 ajută la prevenirea reflexiilor de pe ecran pentru o vizibilitate mai bună, deschizând în același timp o admisie masivă pentru un flux de aer cu 36% mai mare.

Configurație robustă, cu un confort termic îmbunătățit

Chiar dacă are un format subțire și ușor, ZenBook Pro Duo 15 OLED este echipat cu procesoare care urcă în gamă până la Intel Core i9, iar cea mai înaltă configurație oferă până la 8 nuclee de calcul și până la 16 fire de execuție, precum și o frecvență boost de 5,3 GHz și 16 MB de memorie cache pentru o mai bună performanță în multitasking. De asemenea, fiecare model suportă până la 32 GB de memorie RAM DDR4 la 2.933 MHz și o unitate PCIe 3.0 de până la 1 TB, SSD NVMe, precum și porturi Thunderbolt 3, HDMI 1.4 și USB 3.2 Gen 2 Type-A, împreună cu un port audio de 3,5 mm. Toate aceste opțiuni asigură o conectivitate cuprinzătoare. ZenBook Pro Duo 15 OLED dispune de cea mai recentă și puternică placă video din seria NVIDIA GeForce RTX. De asemenea, funcționează fără probleme cu tehnologia NVIDIA Optimus pentru a oferi un echilibru perfect între durata de viață lungă a bateriei și performanță.

ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED are o baterie de 92 Wh cu un design cu două straturi stivuite, crescând capacitatea cu 29,5% pentru o autonomie de până la 6,2 ore, ceea ce reprezintă o îmbunătățire de 22 % față de ZenBook Pro Duo UX581.
Noul design termic include două ventilatoare foarte eficiente, fiecare dintre ele având 97 de pale, față de generația anterioară care avea doar 71 de pale. În plus, șase conducte termice lucrează pentru a îmbunătăți considerabil disiparea globală a căldurii, permițându-i lui ZenBook Pro Duo 15 OLED să-și mențină performanțele ridicate.

Atunci când încetează lucrul, mulți utilizatori închid capacul laptopului sau îl ajustează la un unghi redus pentru a împiedica alte persoane să vadă ce se află pe ecranul lor. Doi senzori G montați pe capac și pe placa de bază pot detecta unghiul de deschidere al laptopului. Atunci când acesta este mai mic de 80°, se va reduce automat TDP-ul CPU-ului pentru a limita consumul de energie și a spori durata de viață a bateriei.

O nouă generație de ScreenPad Plus

Ingeniosul ecran secundar ScreenPad Plus dispune de o interfață Control Center nouă, care este acum mult mai rapidă. Astfel, putem ajusta locația Control Center în funcție de preferințe, putem minimiza bara de activități într-un buton plutitor sau o putem ascunde complet. De asemenea, avem posibilitatea de a personaliza butoanele de pe noua bară de sarcini.

Pentru a ajuta creatorii să-și accelereze fluxurile de lucru cu ScreenPad Plus, ASUS a adăugat o nouă aplicație Control Panel pentru ScreenXpert 2.0. Funcția este compatibilă în prezent cu Adobe Premiere, After Effects, Photoshop și Lightroom Clasic, deschizând un panou corespunzător potrivit pentru fiecare software, cu funcții utilizate în mod obișnuit, cum ar fi zoom, luminozitate și contrast prin intermediul cursoarelor, butoane și cadrane. Creatorii de conținut pot personaliza complet funcțiile și poziționarea pictogramelor pentru fiecare dintre aplicații.

În plus, ScreenPad Plus oferă acum un mod Touchpad, iar când o fereastră este mutată, apare automat un meniu de comenzi rapide plutitor încorporat cu Switcher și ViewMax. App Switcher le permite utilizatorilor să definească locul în care ferestrele ar trebui să fie deplasate pe ScreenPad Plus. Sunt disponibile patru opțiuni pentru locații.

ScreenPad Plus include acum și funcționalitatea window-flicking, permițând utilizatorilor să mute o fereastră de pe ecranul principal pe ecranul ScreenPad Plus, sau invers, cu o mișcare glisantă rapidă a degetului.

Conectivitate excelentă cu Intel WiFi 6 și WiFi SmartConnect

WiFi 6 (802.11ax) dual-band Intel AX201 încorporat oferă viteze de până la 2,4 Gbps și asigură un debit de date de până la 3 ori mai mari și o capacitate a rețelei de 4 ori mai mare comparativ cu WiFi 5 (802.11ac). Cartela de rețea încorporează, de asemenea, Bluetooth 5.0 pentru conectarea la dispozitive cu Bluetooth.Cu WiFi SmartConnect, laptopul tău se va conecta automat la routerul cu cel mai bun semnal din zonă. De asemenea, acesta memorează hotspoturile mobile la care te conectezi și acordă prioritate conexiunilor la acestea atunci când sunt detectate. Alege întotdeauna punctele de acces auto-recepționate și preferă să se conecteze la cel mai bun punct de acces din mediu, astfel încât să te poți deplasa liber în zone mari cu notebook-ul ASUS fără să pierzi vreun moment.

Sunet uimitor certificat de Harman Kardon

Sistemul audio al noului ZenBook Pro Duo 15 OLED a fost reglat cu atenție de către experții de la ASUS Golden Ear și certificat de către specialiștii audio Harman Kardon pentru a asigura cel mai bun sunet pentru toate tipurile de conținut. Sunetul are un volum mai puternic, precum și o profunzime și efecte surround mai bogate în comparație cu alte laptopuri de o dimensiune similară.

Difuzoarele duble sunt acționate de un amplificator inteligent cu două canale, care permite volumul maxim posibil, prevenind în același timp deteriorarea pe termen lung a bobinelor mobile sensibile ale difuzoarelor.

Pentru cei care călătoresc în interes de serviciu, conferințele de la distanță au devenit un mod de viață. În acest caz, calitatea vocii este crucială pentru eficiența și claritatea comunicării, motiv pentru care noul ZenBook Pro Duo 15 OLED este dotat cu funcția ASUS AI Noise-Canceling Audio care asigură faptul că utilizatorii pot auzi și pot fi auziți clar, în orice scenariu.

Preț și disponibilitate ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED

  • UX582LR-H2017R: Intel Core i7-10870H, UHD, ecran tactil. 32GB DDR4, 1TB SSD, nVidia GeForce RTX 3070 (8GB): 14.199 lei (evoMAG) / 14..453 lei (PC Garage) / 14.999 (eMAG)
  • UX582LR: Core i7-10870H, UHD, ecran tactil, 16GB DDR4, 1TB SSD, GeForce RTX 3070 (8GB): 13.489 lei (PC Garage) / 13.999 lei (eMAG)
  • UX582LR: Core i9-10980HK, ecran tactil 4K HD, 32GB DDR4, 1TB SSD, GeForce RTX 3070 (8GB): 16.499 lei (eMAG) / 15.642 lei (PC Garage)