ASUS ROG ZEPHYRUS M16 GU603 are un ecran incredibil și performanțe extrem de credibile

0
715

Când vezi ROG Zephyrus M16 GU603, ai zice că ecranul pare că plutește în aer. Doar 4 mm măsoară marginile ce-l înconjoară și asta îl face extrem de captivant în jocuri și nu numai. Raportul de 94% e de-a dreptul incredibil, astfel de valori întâlnim de regulă la telefoane. Cu toate acestea, în rama superioară subțire avem integrată o cameră web. A fost o perioadă când camera dispăruse de pe multe laptopuri de gaming, dar iată că M16 e pregătit pentru video call- uri.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Faptul că are 16 inch – acesta e noul trend în laptopuri – nu înseamnă că are o carcasă mai mare. Din contră, se pare că șasiul este mai mic decât cel al predecesorului M15, a cărui diagonală era de doar 15 inch. O altă schimbare bine venită este raportul aspectului, de 16:10. Primești mai mult spațiu pe verticală, util pentru a afișa bara de instrumente dintr-un editor video. Rezoluția este QHD, iar refresh-ul de 165 Hz cu 3ms timp de răspuns. Suportă Adaptive Sync, perfect pentru jocuri fluide. Dar nu doar jucătorii au de ce să aprecieze acest Zephyrus. Utilizatorii care produc conținut beneficiază de un panou cu 100% acoperire a gamutului cinematografic DCI-P3 și validat Pantone.

Pornește la cheie

Sub capota lui M16 avem un procesor Intel Core i9-11900H, o placă video Nvidia GeForce RTX 3070 și 16 GB RAM DDR4. Puterea aceasta este binevenită în multitasking. Stocarea este ultrarapidă, SSD-ul de 1 TB fiind pe interfață PCIe de generația 4. Momentan aceste SSD-uri sunt disponibile doar pe configurațiile cu Intel. Laptopul are și un al doilea slot M.2 NSSD, care îți permite să adaugi încă un modul, având și suport RAID 0.

ROG Zephyrus

ROG Zephyrus M16 GU603 are multe porturi, inclusiv Thunderbolt 4 prin care poți conecta rapid cele mai noi dispozitive. Suportul pentru DisplayPort 1.4 îți permite să te conectezi la monitoare de rezoluție foarte mare, iar cu Power Delivery de până la 100 W poți încărca laptopul prin USB-C. Există și un slot MicroSD pentru a transfera cu ușurință fotografii și videoclipuri.

Design incitant

Capacul laptopului Zephyrus M16 are un design asimetric cu matrice de 8.279 perforații. Acestea nu sunt iluminate, dar reflectă lumina cât se poate de interesant, în funcție de unghi. Pelicula prismatică strălucește de dedesubt, efectul fiind subtil, dar izbitor față de nuanța Off-Black.

ROG Zephyrus

Ecranul lui M16 se dă pe spate la 180°, iar asta ajută când vrei să arăți unui coleg imaginea de pe panou. Găsești rapid cel mai convenabil unghi de vizionare. Tastatura este Stealth Type, are profil redus și un zgomotul menținut sub 30 dB. Funcția N-key rollover asigură înregistrarea fiecărei apăsări, iar tehnologia Overstroke coboară punctul de acționare al tastelor pentru o introducere fără efort.

Răcirea inteligentă

Sistemul de răcire ROG Intelligent Cooling combină caracteristicile și setările potrivite pentru a asigura cea mai bună experiență. Zephyrus M16 folosește compusul din metal lichid de la Thermal Grizzly pentru răcirea procesorului. Modulul termic personalizat cu auto-curățare îndepărtează praful pentru a îmbunătăți stabilitatea pe termen lung, iar ventilatoarele generează un debit impresionant cu turbulențe reduse. Răcire e puternică și destul de silențioasă. Ventilatoarele se opresc complet atunci când temperaturile CPU și GPU scad sub 50°C.

ROG Zephyrus

Modurile de operare pre-reglate îți permit să te adaptezi rapid la diferite scenari. Având cea mai mare viteză a ventilatorului și cele mai înalte frecvențe, modul Turbo este cel mai bun pentru sarcinile de lucru care solicită intens CPU-ul, cum ar fi editarea video și randarea 3D.

Modul Performanță optimizează puterea și răcirea pentru a reduce nivelul de zgomot la în timpul jocurilor. Modul Silent merge mai departe pentru a duce acustica și mai jos pentru sarcini de lucru mai ușoare, cum ar fi vizionarea de filme.

Sunet bine direcționat

Zephyrus M16 integrează tehnologia Dolby Atmos, tweetere gemene și woofere duble cu anularea forței, care oferă o acustică bine echilibrată, cu certificare Hi-Res. Pentru înregistrare, matricea de microfoane 3D captează sunetul într-o varietate de scenarii, în timp ce funcția Two-Way AI Noise Cancelation clarifică sunetul din feed-urile proprii sau din feed-urile primite.

Two-Way AI Noise Cancelation funcționează cu orice dispozitiv de intrare și, de asemenea, cu sunetul de ieșire, permițându-ți să elimini zgomotul atât de la intrarea microfonului propriu, cât și de la fluxurile audio primite, cum ar fi un partener de discuție. Setările de anulare a zgomotului pot fi chiar personalizate pentru fiecare program în parte, filtrând anumite aplicații specifice, cum ar fi chat-ul vocal, fără a afecta sunetul jocurilor.

Pentru ce e un bun un ROG Zephyrus M16

Înainte de toate ROG Zephyrus M16 este un laptop pentru gaming, nu e ieftin, dar nici extrem de scump. Se găsește la aproximativ 8000-8500 de lei. Este bun și pentru programare, compilează rapid, ecranul oferă spațiu mare pentru vizualizarea codului și e ușor de luat în geantă. Caracteristicile ecranului atrag cum spuneam la început creatorii de conținut. Ecranul mat validat Pantone oferă fidelitatea necesară la editarea foto și video.

Iar având în vedere pregătirea laptopului pentru multitasking și forma compactă, orice utilizator profesionist își va da acceptul pe buget. Este un laptop versatil și puternic, pe care îl vei purta și tu cu plăcere după tine oricând și oriunde. Îl găsești aici!