ASUS anunţă o super placă de bază pentru minatul de cripto monede: H370, cu loc pentru 20 de plăci grafice

0
1475

Dacă NVIDIA are o relaţie de love/hate cu cripto minerii, cei de la ASUS sunt ceva mai blânzi. Ba mai mult decât atât, au lansat o placă de bază special gândită pentru minat de cripto monede, un model de motherboard, cunoscut drept H370. Acesta poate găzdui până la 20 de plăci grafice.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Un astfel de setup e clar asociat mineritului de monede cripto. Pe numele său complet ASUS H370 Mining Master, această placă de bază foloseşte porturi PCIe-over-USB pentru o conectivitate mai simplă decât alte plăci rivale. Fiecare port şi placă grafică se poate administra independent, folosind un sistem de diagnosticare on board.

Există şi o funcţie care are rolul de a scana întregul sistem atunci când bootaţi, pentru a afla care e starea fiecărui port. Avem şi LED-uri la bord, care indică ce probleme sunt cu componentele, precum memoria sau procesorul. Placa suportă chipseturi Intel Core de generaţie a opta şi există şi optimizări speciale pentru mining. ASUS H370 Mining Master nu este vreo excepţie sau raritate, ci este succesorul lui ASUS B250 Mining Expert, care suportă până la 19 cipuri via porturi PCIe.

Aparent acel model s-ar fi vândut tare bine, deci ASUS a simţit nevoia să continue pe aceeaşi linie. Nu avem preţ încă, dar având în vedere că automat trebuie să cumpăraţi şi o grămadă de plăci grafice, e cazul să pregătiţi multe mii de euro, poate chiar zeci de mii. Sunt suportate pe noua placă şi procesoare Pentium, Celeron şi până la 32 GB RAM DDR4 2666 non ECC.

Include şi două porturi SATA şi LAN Intel Gigabit pentru conexiunea la reţea.