Astronautii de pe Statia Spatiala Internationala primesc incarcatura navetei Endeavour

0
817

Astronautii aflati la bordul Statiei Spatiale Internationale, dar si cei de pe naveta Endeavour au despachetat obiectele trimise de catre NASA ieri, printre care si o noua toaleta care purifica urina si o transforma in apa potabila. De asemenea, printre pachetele trimise de NASA se mai numara si un aparat pentru exercitii fizice, unul pentru gatit si 2 compartimente de dormit.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Endeavour a intrat in contact direct cu statia spatiala duminica, la doua zile dupa lansarea sa din Florida. Echipajul navetei va petrece aproape 2 saptamani orbitand deasupra Pamantului si aranjand noile echipamente. In plus, vor exista 4 iesiri in spatiu, cu scopul de a curata si repara o aripa solara, care a avut probleme cu un an in urma.

Imaginile surprinse de camera de pe Statia Spatiala Internationala au aratat bucuria astronautilor care s-au imbratisat cu noii veniti si le-au urat “bun venit”. Intre timp verificarile navetei Endeavour continua, deoarece NASA banuieste ca aceasta ar putea avea probleme aparute in timpul decolarii, o parte parand a se fi desprins odata cu lansarea. Totusi, e posibil sa fie vorba doar despre o bucata de gheata…

Sursa