Aston Martin Lagonda Vision Concept este un SUV de lux autonom și electric

0
1266

În cadrul Salonului Auto de la Geneva, Aston Martin a prezentat SUV-ul de lux autonom și electric Aston Martin Lagonda, pe care îl puteți admira mai jos. Avem de-a face aici cu un automobil care învie tradiția brandului Lagonda, un saloon de lux din anii 70.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ce a ieșit în 2018 este un rival pentru Bentley și Rolls-Royce, mai mult decât orice altceva. Noua Lagonda are tracțiune integrală și transferă cuplul spre toate cele 4 roți. Designul acestei limuzine de lux duce puțin cu gândul la vehiculele din pelicula SF Blade Runner 2049. Mașină e complet electrică și are cockpitul adaptat la această experiență. Avem un interior spațios, iar bateriile sunt ascunse în podea.

Interiorul poate găzdui 4 adulți și este foarte spațios, permițându-le acestora să se lăfăie cu băuturi și trabucuri scumpe în mână. Avem și șofat autonom de nivel 4 la dispoziție, astfel că scaunul șoferului se poate roti la 180 de grade pentru a își întreține oaspeții. Aston Martin Lagonda va debuta în varianta comercială prin 2021. Autonomia ar trebui să fie de 650 de kilometri și va suporta și încărcare wireless.

Portierele se deschid de la porțiunea frontală spre exterior, nu dinspre centru cum ne-am fi așteptat pentru ușile din spate. La interior e numai opulență și lux, cu materiale ca lemn, piele, mătase, cașmir, fibră de carbon și ceramică. Lung de 5.18 metri, acest SUV este o mașină mare cu siguranță, dar este mai compact și mai scurt decât un Rolls Royce Phantom să zicem.

Fiecare roată are propriul motor electric, iar acoperișul e înalt, fiind perfect și pentru a găzdui pasageri de peste 1.95 metri înălțime. Designul este unul alungit, cu bot agresiv și spate aerodinamic, ridicat deasupra solului.