Gafa anului: un avion rusesc pierde lingouri de aur în valoare de 378 de milioane de dolari

0
802

Fluxul de știri din ultimele 24 de ore a fost dominat de o mega gafă rusească, hai două, dacă punem la socoteală și atacul chimic din Londra. Cealaltă pățanie e parcă ceva mai simpatică, rusnacii pierzând multe lingouri de aur, care au căzut prin spărtura calei unui avion din Rusia.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Un avion cargo care transporta o încărcătură de diamante, lingouri de aur și platină și-a pierdut încărcătura, care a căzut la decolare. S-a format o uriașă gaură în cala avionului, prin care au căzut metalele prețioase pe pistă și pe o arie de 26 de kilometri în acea zonă.

Aparent vântul foarte puternic ar fi spart ușa calei unui avion Nimbus Airline (An-12), în orașul Yakutsk din Siberia. Ulterior aeronava a aterizat într-o mică localitate aflată la 12 kilometri distanță de Yakutsk. Practic a plouat cu metale prețioase care le-au făcut ziua și viața mai bună satenilor care au reușit să dosească fie și un singur lingou (20 kilograme bucata).

Cel puțin 172 de lingouri de aur au fost recuperate, dar nu e clar câte au rămas piedute încă. Încărcătura aparținea unei companii miniere ruso-canadiene. 3.4 tone cântăreau metalele prețioase recuperate, iar poliția a pus imediat un cordon de securitate în jurul zonei în care a picat încărcătura.

Și voi credeați că ați avut o zi proastă la muncă, nu pilotul de aici…