Armata de roboţi Boston Dynamics vă va strica weekendul; Iată-i mărşăluind pe stradă! (Video)

1
1868

Odată la câteva săptămâni vedem roboţii Boston Dynamics făcând tumbe, cascadorii şi alte nebunii, dar acum avem un clip care e de-a dreptul înfricoşător. O mini armată de roboţi apare mărşăluind pe stradă, trăgând un camion Boston Dynamics după ea… Clipul se află mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Robotul văzut aici este Spot Mini, patrupedul de la Boston Dynamics, pe care l-am văzut alergând, urcând scări şi alături de un alt companion deschizând uşi. Un SpotMini poate căra în jur de 15 kilograme, dar o echipă de roboţi poate fi de ajuns pentru a trage un vehicul ce cântăreşte şi 4.5 tone. 10 astfel de roboţi sunt înhămaţi precum câinii la sanie şi trag acel camion cu uşurinţă.

Clipul a strâns peste 2 milioane de vizualizări în doar o zi şi ne prezintă viitorul roboticii. Odată cu acest clip a sosit şi un mesaj de la Boston Dynamics, care scrie că roboţii Spot ies din linie de producţie pe bandă rulantă şi vor fi disponibili pentru numeroase aplicaţii în curând. Anul trecut Marc Raibert, fondatorul Boston Dynamics a declarat că roboţii de genul sunt testaţi în domenii precum securitate, livrări, construcţii şi asistenţă domestică.

Până acum 10 unităţi au fost construite manual, alte 100 au fost realizate de parteneri hardware în 2018, iar la mijlocul anului 2019 va începe producţia în masă, cu 1000 de unităţi pe an. Un robot are o greutate de 29 de kilograme şi înălţime de 83 de cm. Robotul este electric, are 17 încheieturi şi poate funcţiona 90 de minute cu o singură încărcare.

Roboţii SpotMini pot funcţiona autonom, naviga în depozite cartografie şi mută mărfuri.