Apple Watch va primi o versiune cu conectivitate celulară în acest an; Series 3 vine luna viitoare

0
879

Una dintre cele mai solicitate funcţii pentru Apple Watch este conectivitatea celulară, care ar putea totuşi să ajungă pe faimosul smarwatch în curând. Se discută despre o versiune Apple Watch Series 3, care va aduce conectivitate 3G/4G chiar în 2017.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Anul trecut aflam că Apple nu a putut să includă un modem celular pe un smartwatch pentru că ar fi fost prea mare consumator de energie. Acest lucru s-a aplicat şi la Apple Watch Series 2, care tot nu avea o baterie destul de eficientă încât să primească LTE. Apple Watch Series 3 ar urma să debuteze în această toamnă şi ar putea în sfârşit să vină cu modemul aferent.

E interesant de văzut în ce măsură a mers bine proiectul, pentru că Apple şi Qualcomm au fost într-o dispută feroce în 2017, iar Qualcomm cam e genul de companie care furnizează un chip de modem de gen. Totuşi Apple a vrut să evite problemele şi a apelat la Intel de această dată. Versiunea celulară de Apple Watch ar urma să ajungă la un număr mic de operatori din State iniţial.

Vestea bună e că sursele afirmă că produsul va sosi şi în Europa până la final de an. Marea inovaţie a lui Series 2 a fost GPS-ul, dar un salt şi mai mare ar fi conectivitatea celulară, care ar lăsa în urma dependenţa de iPhone total. Zvonurile mai afirmă că noul purtabil va avea şi glucometru şi va debuta împreună cu WatchOS 4 în septembrie.