Într-o lume ideală pentru Apple, toţi partenerii săi ar livra componente la timp şi s-ar comporta impecabil la nivel de business. Totuşi nu trăim într-o lume ideală şi problemele sunt inevitabile. Spre exemplu unul dintre furnizorii importanţi de componente pentru iPhone s-a retras recent, forţând Apple să cumpere propriul echipament de producţie.

Publicitate

În ultima vreme auzim tot mai multe informaţii negative legate de producţia lui iPhone 8, ba cu ingineri care nu finalizează software-ul la timp, ba cu probleme de integrare a scannerului de amprente în ecran. Conform publicaţiei coreene The Korean Herald, Apple ar fi cumpărat echipament de producţie şi îl pune la dispozitia unor furnizori pentru a putea să îndeplinească termenul limită.

Din cauza partenerului care s-a retras Apple a cheltuit zeci de milioane de dolari şi a trebuit să apeleze la alte firme, mai puţin specializate. Nici acum nu e foarte clar dacă iPhone 8 va putea să fie gata până în septembrie sau dacă va întârzia până în noiembrie, sau chiar mai rău până în 2018. Dilema e uriaşă pentru Apple: să piardă startul lansând telefonul mai târziu sau să riste probleme cu telefonul sau funcţii lipsa, lansându-l mai devreme?

O să avem răspunsul la începutul toamnei.