Apple Maps va avea o cartografiere mai bună datorită dronelor

0
893

Apple Maps a rămas mai mereu în urma lui Google Maps, deşi la un moment dat se lăuda cu grafică 3D foarte realistă la nivel de clădiri. Acum vrea să recupereze ecartul printr-o găselniţă: dronele. Apple a primit aprobarea autorităţilor de a folosi drone pentru cartografiere pe viitor.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Firma din Cupertino poate realiza capturi în Carolina de Nord folosind vehicule aeriene controlate de la distanţă. Astfel va obţine imagini mai detaliate pentru a le include în soluţia sa Maps. Este garantat şi promis faptul că feţele persoanelor vor fi blurate, iar numerele de înmatriculare ascunse. La fel face şi Google cu Street View.

Apple este doar unul dintre numele companiilor care au aplicat pentru aprobarea de a participa la programul de test pentru drone lansat de Donald Trump anul trecut. În mod inedit, dacă creatorul lui iPhone şi iPad a primit undă verde, planurile Amazon pentru teste de livrări de produse cu drone în New York a fost respins. Multe alte planuri şi proiecte de gen de la DJI au picat sub securea autorităţilor.

Pe de altă parte Intel, Airbus şi Uber au avut proiectele aprobate. Apple Maps debuta în 2012 şi vreo 2-3 ani a fost ţinta ironiilor, meme-urilor şi s-a lăsat şi cu concedieri ample când lucrurile au luat-o razna. A dus la plecarea lui Scott Forstall unul dintre liderii software văzuţi ca un vizionar, până să dea chix cu Maps. Ce vrea Apple să facă special acum?

Să cartografieze în special zonele aflate în construcţie, drumurile în schimbare şi zonele nefinisate, ceva ce rivalii săi nu fac încă.