Apple îşi produce computerele în Texas, cel puţin în cazul lui Mac Pro 2019

0
1092

Apple a anunţat astăzi oficial că intenţionează să îşi producă unul dintre computere în SUA. E vorba despre noul Mac Pro, care ar urma să fie produs chiar în Texas. Acest dispozitiv pentru profesioniştii în ale editării foto/video, graficieni şi VR va fi asamblat în Austin.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Asamblarea se va face în aceeaşi fabrică în care a fost produs Mac Pro-ul cel cilindric din 2013 încoace. Motivul? Scutirea de acea taxă de 10% aplicată produselor americane realizate în China. Ştiu ca taxele au început să fie aplicate de la 1 septembrie şi au afectat AirPods spre exemplu. Cu toate acestea, multe dintre componentele necesare pentru Mac Pro vin din China, iar Apple a primit recent câteva scutiri totuşi pentru acestea. Placa de bază spre exemplu de acolo vine.

Au fost indicii că şi producţia altor terminale Apple s-ar muta în SUA, mai ales că se tot construieşte o fabrică Foxconn acolo, dar proiectul e în impas de ceva vreme. Totuşi ideea unui iPhone “made în USA” presupune automat şi un preţ mult mai mare. În cazul lui Mac Pro preţul este oricum mare, în jur de 6000 de dolari. Ce e amuzant e că proiecte de gen nu creează neapărat joburi, cum insistă Trump, pentru că la acest nivel totul este automatizat şi robotizat.

Celebrul Mac Pro 2019 e cunoscut pentru designul său tip “răzătoare”, prezentat la WWDC 2019. Este o bestie cu procesor Intel Xeon 28 core, până la 1.5 TB de RAM şi o carcasă din oţel inoxidabil. Lucrează în tandem cu noul monitor Pro Display XDR, cu ecran Retina 32 de inch 6K. El costă la rândul său câteva mii de euro.