Apple dezvoltă ochelari AR cu display de generaţie nouă; Iată brevetul

0
970

Apple este principalul inovator în zona Augmented Reality la ora actuală, segment care a primit un boost uriaş odată cu apariţia lui Pokemon GO. De atunci multe companii au vrut să îi imite abordarea, iar producătorii hardware au înţeles că AR are potenţial la fel de mare ca VR. Mai nou Apple ar lucra la ochelari Augmented Reality şi avem şi un brevet pe această temă.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Totul s-a întâmplat prin intermediul unei achiziţii, Apple cumpărând compania Metaio. Aceasta a avut un rol important în crearea lui ARKit şi a funcţiilor AR de pe iPhone X. Biroul European de Brevete a publicat în această săptămână un brevet Apple care indică faptul că firma din Cupertino a creat o serie de display-uri amplasate aproape de ochi.

Ele vin integrate într-un sistem de ochelari AR/VR ai viitorului. Aceşti ochelari sunt creaţi de Apple, nu Metaio, iar unul dintre inginerii de echipa de optică este Graham Myhre, de la Lytro. Această firmă este lider de piaţă în zona de camere “light field” şi “light field VR”. Apple vrea să ne ofere ochelari care proiectează imaginea foarte aproape de ochi, cu elemente optice speciale.

Designul va fi ceva mai complicat de aplicat la nivel comercial, astfel că dacă producătorul nu are grijă, parte din câmpul de vizualizare nu va putea fi perceput din poziţia unui singur ochi. Documentele menţionează un device care se montează pe cap, ca o cască VR sau ochelari care generează aceste imagini. Ecranul apropiat de ochi ar putea fi montat pe o structură specială, ca o ramă.

Fotopolimeri, gelatina şi LCD-ul holografic sunt menţionate în brevet. Cred că mai avem de aşteptat până la concretizare.