Apple ar urma să investească 100 de milioane de dolari în Japan Display

1
1586

Apple face paşi tot mai mari în încercarea de a fi indepedentă de partenerii tradiţionali. Face tot posibilul să îşi producă singură componente şi acolo unde nu poate, preia încetul cu încetul alte companii. Mai nou a investit 100 de milioane de dolari în Japan Display.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Deocamdată această înţelegere e în faza de zvon, iar Apple era deja un client pentru Japan Display. La aflarea veştii, acţiunile companiei japoneze au crescut cu 32% la bursa din Tokyo. Compania avea un statut incert, riscând să piardă contractul cu Apple, căreia îi furniza panouri LCD pentru iPhone XR şi pentru succesorul său. Apple generează 60% din veniturile Japan Display.

Totuşi cu această investiţie (care sună mai degrabă a salvare de la pieire), Apple îşi asigură o alternativă non coreeană şi non chineză. Japan Display cocheta şi cu finanţatori din China sau Taiwan, care au întârziat o investiţie de 741 de milioane de dolari în proiectele companiei. Urmează că membrii acelui consorţiu să se întâlnească săptămâna viitoare pentru a finaliza deal-ul.

Taiwanezii de la TPK Holding şi CGL Group s-au retras din proiect. Japan Display este o forţă pe piaţa LCD, dar acum că OLED-urile devin norma, riscă să cadă în irelevanţă.