Apple ar putea lansa un dongle Apple TV rival pentru Chromecast

0
749

Apple ar fi pus gând rău pieţei dongle-urilor, urmând să lanseze un dongle Apple TV similar cu Fire TV Stick şi Google Chromecast. Deja firma din Cupertino făcea mutări care indică pregătirea unui serviciu de streaming, iar acum vrea să lanseze şi propriul său accesoriu de streaming.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Până să obţină toate licenţele necesare pentru filme şi seriale, Apple lucrează la hardware. Apple TV-ul există sub formă de TV box/ media player de aproximativ un deceniu. Acum totul poate fi minimalizat şi controlat de pe iPhone via dongle. Compania condusă de Tim Cook ar fi creat un produs de buget, rival pentru Chromecast. Totul este în faza de discuţii interene, deci nu putem prezice un format sau dotări hardware.

Tot mai multă lume îşi foloseşte telefonul în tandem cu un accesoriu de streaming pentru a aduce pe televizoare conţinutul de pe Netflix, Hulu sau Amazon Prime. Până acum Apple juca în eşalonul superior de preţ în zona de accesorii TV. Un Apple TV box cu 4K porneşte de la 179 de dolari, în vreme ce Amazon vinde un Fire TV Stick cu 50 de dolari şi are şi o telecomandă cu Alexa la pachet.

Google şi Roku au soluţii de câteva zeci de dolari, iar Apple nu are cu ce plusa deocamdată. Firma din Cupertino ar fi dedicat 1 miliard de dolari pentru realizarea de producţii originale, inclusiv una cu Oprah Winfrey.

Sursa foto