Apple ar fi rezolvat în sfârşit celebra problema a tastaturilor de MacBook (Butterfly Hinge)

0
946

MacBook-urile sunt apreciate în toată lumea drept laptopuri de calitate, bune pentru productivitate, editare foto şi video, dar şi redactare şi alte task-uri. Un neajuns repetat la ultimele generaţii de laptopuri de gen a fost mai mereu tastatura. Mecanismul Butterfly Hinge nu a fost chiar cel mai inspirat, iar cel mai nou MacBook Air ar avea probleme cu butonul “E”. Un nou brevet ne arată o posibilă soluţie Apple.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Trebuie să spunem că Lewis Hilsenteger de la Unbox Therapy a făcut mare tam-tam pe seama butonului “E”, anunţând apoi în ultima lună că renunţă la MacBook-ul pe care l-a tot folosit în ultimul deceniu. Asta pentru că a tot avut probleme cu tastatura. Când un influencer face asta, e clar faptul că Apple are o problemă serioasă de tot.

Apple nici măcar nu a contactat YouTuberul pentru a clarifica problema sau a îi rezolva doleanţele, iar omul respectiv are totuşi 13 milioane de followeri pe site. Pe de altă parte Apple şi-a cerut scuze unui redactor Wall Street Journal, care a avut şi el o problemă cu similară. Un nou brevet Apple descoperit de USPTO indică faptul că inginerii Apple pregătesc ceva special, regândind tastatura de MacBook de la zero şi evident necazurile provocate de “Butterfly Hinge”.

În documente e menţionat faptul că mecanisme “key webs” din laptopuri pot oferi rigiditatea structurală necesară pentru terminal. Un “key web” este o zonă din porţiunea superioară a capacului de sus al unui laptop. Apple propune noi structuri de gen, dintr-o singură placă de fibră de carbon. Scade greutatea, creşte rezistenţa, faţă de aluminiu şi feelingul de premium rămâne intact.

Şi tastatura ar putea avea zone din fibră de carbon. Stratul de fibră de carbon ar fi atât de flexibil încât nu ar mai fi nevoie de mecanisme “foarfecă” sau “Butterfly” pentru taste. Substratul butoanelor ar putea fi integrat cu o reţea structurală din fibră de carbon, evitând problemele.

Evident un brevet nu oferă nici o garanţie, dar măcar avem speranţe că problema se va rezolva.