Apple a prezentat noi modele iPad Pro cu cameră triplă, LiDAR, o nouă tastatură Magic Keyboard

0
1561

Apple nu a mai prezentat produse noi pe 31 martie, ci chiar ieri pe 18 martie. E vorba despre noi modele iPad Pro, cu diagonală de 11 inch şi 12.9 inch. Ele vin cu procesor nou, o cameră triplă cu design în format pătrat ca la iPhone 11 Pro, dar şi o tastatură nouă, Magic Keyboard. Avem detalii şi preţuri mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

La interior găsim un procesor Apple A12Z Bionic, nu acel Apple A13X despre care am auzit vorbindu-se la un moment dat. Nu avem nici variantă 5G apropo. iPad Pro 2020 are un corp fabricat din metal, unibody şi păstrează designul predecesorilor din 2018, în afara camerei pătrate desigur. Avem port USB-C jos, difuzoare quad şi un procesor octa core Apple A12Z Bionic. Camera pătrată are 3 senzori, dintre care unul de 12 MP principal, unul de 10 MP ultrawide şi unul LiDAR pentru AR şi detecţie a adâncimii.

Avem şi un sistem de microfoane îmbunătăţit, iar revenind la cameră, ea permite realizarea de captură video 4K, măsurarea de distanţe, crearea de obiecte 3D şi aplicarea de obiecte virtuale în AR peste realitatea din jur. Avem şi WiFi şi 4G mai rapid, iar ecranul ar oferi refresh rate de 120 Hz, dar şi suport True Tone şi culori în gama P3. Apple promite autonomie de 10 ore şi a prezentat şi accesorii noi, precum un Magic Keyboard for iPad. Tastatura e inspirată de cea nouă de pe MacBook Air 2020 şi vine cu trackpad cu gesturi noi de control, în special pe partea de app switcher, dar şi activarea de Dock şi Control Center.

Seamănă mai mult cu o tastatură clasică, decât una de tabletă. Are şi port USB-C, care încarcă şi tableta şi tastatura. Tastatura va sosi în mai la suma de 299 dolari pentru iPad-ul de 11 inch şi 349 dolari pentru cel de 12.9 inch. Se ataşează la tabletă prin magneţi şi are o balama specială, care permite ajustarea unghiului de vizualizare la 130 de grade. Tastele sunt retroiluminate şi au travel de 1 mm.

O veste bună e că avem şi compatibilitate cu iPad Pro-urile mai vechi. iPad Pro-urile din 2020 vor sosi pe argintiu şi Space Gray, costând de la 799 dolari în sUS pentru modelul de 11 inch şi 999 dolari pentru cel de 12.9 inch. Avem şi un alt produs nou, un MacBook Air 2020, despre care vom scrie separat.