Apple anunţă un nou MacBook Air cu tastatură îmbunătăţită, extra stocare

0
877

Pe lângă două noi modele iPad Pro, Apple a anunţat ieri şi un nou laptop, un MacBook Air 2020. Acesta aduce în sfârşit un upgrade de tastatură, făcând trecerea la o unitate scissor-switch, cunoscută ca Magic Keyboard. Astfel se renunţă la controversatul mecanism butterfly de pe generaţia trecută de MacBook.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Vom avea travel de 1 mm şi butoanele săgeţi în format de “T” inversat de la MacBook Pro-ul de 16 inch. Noul Air ar urma să dubleze performanţa predecesorului, venind cu procesoare Intel Core până la la Core i7 de generaţie a zecea. Oferă şi un salt grafic de 80%, folosind o soluţie Intel Iris Plus. Stocarea se dublează şi ea în varianta de bază, la 256 GB. Laptopurile pot fi configurate cu până la 2 TB stocare. MacBook Air 2020 porneşte de la 999 dolari, probabil 999 euro în Europa sau mai mult, cu taxe.

Avem la bord şi un ecran Retina de 13 inch (2560 x 1600 pixeli), dar şi “difuzoare stereo avansate”, cu stereofonie, plus un sistem cu 3 microfoane, pentru o captură îmbunătăţită a vocii. Laptopul cel nou are o carcasă fabricată din aluminiu reciclat în proporţie de 100%. Cântăreşte 1.29 kilograme şi măsoară 16.1 mm în talie. Bateria sa ar urma să ofere în jur de 11 ore de funcţionare, iar pe partea de conectivitate avem nu mai puţin de două porturi Thunderbolt 3. Printr-un port de genul poţi scoate grafică până la 6K.

Avem şi un chip Apple T2, pentru criptare completă şi ultra securizată, plus Touch ID pentru autentificare şi plăţi via Apple Pay.