Aplicaţia care te prinde cu Photoshop-ul vine de la Adobe şi se numeşte About Face

0
832

Adobe a fost subiect de ştiri în ultima săptămână, între lansarea unui Photoshop special pentru iPad, dar şi lansarea unei aplicaţii de mobil Photoshop Camera, care oferă extra opţiuni de editare, cu multe filtre şi efecte. O altă lansare interesantă este cea a lui About Face, un produs Adobe care detectează modificări în Photoshop.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În fiecare an, în cadrul conferinţei Max, Adobe le permite inginerilor săi să prezinte idei trăznite şi proiecte experimentale. De această dată a fost prezentat About Face, un tool care detectează foto manipulările. În ziua de azi manipularea de fotografii a ajuns la îndemâna oricui, nu doar a redactorilor şi editorilor din redacţii de reviste lucioase. Adobe a contribuit masiv la popularizarea acestui tip de manipulare facială prin Photoshop.

Într-un fel asta a definit şi standardele noastre pentru frumuseţe feminină şi masculină. Tot Adobe se revanşează acum cu acest tool. About Face funcţionează astfel: introduci o imagine în aplicaţie şi apoi vei primi un procent care îţi arată probabilitatea ca respectiva poză să fi fost modificată. Fotografia nu este privită cu un mecanism de detecţie facială, cum aţi crede, ci mai degrabă pixel cu pixel.

Astfel, sistemul va putea recunoaşte şi care părţi ale imaginii au fost manipulate, prin crearea de heatmap virtual al regiunilor modificate. În special poate detecta dacă a fost folosit tool-ul Liquify din Photoshop şi prinde imediat pixelii întinşi, striviţi şi interpolaţi. În plus, are şi un soi de opţiune “Undo”, care ne arată ce căpcăun se ascunde sub fiecare wannabe Brad Pitt.

În ziua de azi toată lumea se îngrijorează legat de fake news şi deepfake, aşa că tool-uri de gen devin tot mai utile. Întreaga prezentare a acestei aplicaţii poate fi văzută mai jos. Pe de altă parte totuşi cred că Adobe nu ar vrea să îşi saboteze propriul Photoshop aşa…