Angajaţii Google au început să îşi dea demisia în masă din cauza proiectului de dronă militară Google

0
1598

Cum motto-ul Google este „don’t be evil”, angajaţii companiei îl iau foarte în serios şi ca atare au fost revoltaţi când au aflat că Google se implică în proiecte militare. E vorba despre drone militare pe bază de AI, aşa numitul Project Maven, care a adus la crearea unei petiţii semnate de 4000 de angajaţi contra sa. Acum angajaţii ar fi început să îşi dea demisia.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Până acum 12 angajaţi ar fi părăsit compania, conform Gizmodo. 4000 de angajaţi insistă în continuare ca proiectul să se încheie, sau ca Google să nu mai participe la el. Petiţia solicita şi ca pe viitor Marele G să nu mai aibă de-a face cu proiecte militare. Despre ce e vorba în Project Maven? Ei bine este un proiect al armatei SUA, care implică un sistem AI ce va ajuta experţii să analizeze mai rapid şi eficient capturile realizate.

Se foloseşte machine learning pentru a ajuta la o detecţie mai bună a feţelor persoanelor şi obiectelor, care ulterior sunt analizate şi de oameni. Cei care au părăsit Google au citat motive de etică, când vine vorba de utilizarea AI-ului în atacuri sau operaţiuni pe bază de drone. Sferele politice şi militare şi intrarea Google în acestea au fost de asemenea amintite.

Un alt lucru care a nemulţumit angajaţii este faptul că Google a sponsorizat recent o conferinţă a Conservatorilor. Există şi voci ce afirmă că Google devine tot mai puţin transparentă cu deciziile de acest gen şi angajaţii sunt ultimii care află. Cei care sunt împotrivă sunt ignoraţi, aparent. În jur de 5.4% din angajaţii Google se declară împotriva proiectelor militare, dar Maven continuă nestingherit.

Oficialii au ţinut să sublinieze că tehnologia pusă la treabă aici este open source şi că armata ar putea să o folosească cu sau fără implicarea Google. E vorba de principiu totuşi…