Amazon anunţă killerul de Apple HomePod Echo Studio şi Echo Show 8, boxe inteligente

0
1009

Amazon a anunţat noi boxe Echo în această săptămână şi am scris deja despre cele accesibile. Urcăm acum în zona de inovaţie şi premium cu Echo Studio şi Echo Show 8. Acesta din urmă este o boxă cu ecran, iar celelalt model vine cu un design inedit.

Publicitate

Echo Show 8 este un adevărat Smart Display care e gata să se canibalizeze cu Google Nest Hub sau Nest Hub Max. Practic acest produs vine la fix între Echo Show 5 şi Echo Show 10, ca dimensiune şi preţuri.

Costă 129.99 dolari şi oferă aceeaşi acustică de calitate ca şi modelul Show 10. Integrează şi un mecanism de acoperire a camerei pentru a asigura intimitatea utilizatorului.

Are rezoluţie HD, apelare audio şi video în grup, plus FreeTime, un bundle de conţinuturi şi jocuri pentru cei mici. Amazon a anunţat şi o colaborare cu Food Network TV pentru a adus producţii culinare pe device. Alexa este evident la dispoziţie pe ambele noi modele.

Echo Studio e ceva cu adevărat premium, care pare gândit să concureze cu Apple HomePod. Produsul e deja disponibil la precomandă la suma de 199.99 dolari. Vine cu suport audio Dolby Atmos 3D, ceea ce alte boxe deştepte nu au în acest moment. Amazon promite o imersivitate deosebită a sunetului, plus un design revoluţionar. Avem difuzoare în stânga, dreapta şi la vârf care creează un sunet direcţional.

Există şi un tweeter direcţional de 1 inch şi un driver de bas de 5.25 inch. Nu e o coincidenţă această orientare spre acustică premium, că tot a lansat Amazon serviciul de streaming Music HD. Avem şi microfoane care optimizează experienta audio în funcţie de mdiul din jur. Studio se calibrează singură ascultându-se pe sine. Avem şi funcţii smart home la bord. Se livrează de pe 7 noiembrie.