Amazon a lansat un nou serviciu de streaming, de această dată unul gratuit, miniTV

0
1048

Dacă în această zi de luni cap de afiş e vestea că Amazon Prime a debutat într-o versiune localizată în România, ei bine aflaţi că există şi o altă veste importantă, tot legată de Amazon. Gigantul american tocmai a lansat un serviciu gratuit de streaming, axat pe vizionarea pe mobil, Amazon miniTV.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Începem totuşi cu vestea proastă şi anume faptul că serviciul e disponibil doar în India deocamdată. Cât despre faptul că e gândit doar pentru telefoane, aceasta este o piaţă intens explorată de alţi provideri de servicii de streaming. Inclusiv Netflix făcuse teste tot în India cu un abonament special foarte ieftin, exclusiv pentru consumul de filme şi seriale pe mobil. Amazon miniTV a debutat în India cu accentul pe producţii locale de comedie, fashion, beauty şi culinare.

miniTV e disponibil doar prin aplicaţia Amazon de pe Android şi nu permite accesul de pe web. Urmează pe viitor un debut pe iOS şi pe mobile web, dar fără vreo menţiune legată de desktop sau smart TV-uri. Trebuie spus că de fapt Amazon mai are un serviciu de streaming mai puţin cunoscut şi anume IMDb TV, pentru că deţine IMDB. Acolo găsiţi filme şi seriale gratuite şi cu reclame care finanţează proiectul. Motivul pentru care IMDB TV nu e aşa popularizat e faptul că e disponbil doar în SUA şi cu un catalog destul de mic de producţii încă.

Nu e exclus să vedem aceste servicii extinse global, dacă le merge bine.